Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Ontdek de Verhalen van Leeuwarden tijdens onze Highlights stadswandelingen langs de belangrijkste historische plekken. Vrije inloop, elke donderdag t/m zondag start om 13.15 u.

Wandel met echte Liwwadder gidsen langs bijzondere monumenten en plekken in de binnenstad. Onze enthousiaste en deskundige gidsen zijn de aangewezen personen om je meer te vertellen over onder andere de Waag, het Stadhouderlijke Hof, de Oldehove en andere historische highlights in de binnenstad.

Start: 13:15 uur, in het Historisch Centrum Leeuwarden/HCL (Groeneweg 1) en 5 minuten later bij de Oldehove.
Kosten: €3,50 p.p. Opgave vooraf is niet per se nodig, maar mag natuurlijk wel (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350; in het weekend opgave uitsluitend via de telefoon).
Als het HCL is gesloten (op bijv. feestdagen), dan starten de wandelingen bij de Oldehove. Organisatie: HCL.

P.s. U kunt ook prima zelfstandig wandelen met een van de vele thematische routebeschrijvingen van het HCL. Een flink aantal routes is gratis beschikbaar via de website. Denk dan bijvoorbeeld aan onderwerpen als: stegen, gevelstenen, moord en doodslag, Joods leven, de Prinsentuin, de Nassaus, middeleeuwen en beroemde Leeuwarders.
De routes hebben niet alleen betrekking op de binnenstad. Ook voor o.a. Oud-Oost, de MTV-wijk, de Vosseparkwijk en Huizum is er een routebeschrijving. Niet al deze routes zijn geschikt voor kinderen.
U kunt ook virtueel meewandelen met een gids. Zie voor routebeschrijvingen en gefilmde virtuele rondleidingen https://historischcentrumleeuwarden.nl/publiek/stadswandelingen-en-fietstochten/digitale-routebeschrijvingen

Stadswandeling met gids
Stadswandeling met gids