Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Begin juni is door medewerkers van de buitendienst van de gemeente Leeuwarden in het plantsoen vóór het Historisch Centrum Leeuwarden 'de eetbare tuin' aangelegd. Met hulp van basisschoolleerlingen en studenten van Aeres, het vroegere Nordwin College, werd een bestaand perk vergroot en daarna vol gezet met bloemen, planten en kruiden die eetbaar zijn. Veel van de planten kwamen ook al voor in de 18de eeuw. Dit is ook de reden waarom de tuin werd opgedragen aan Maria Louise van Hessen Kassel (1688-1765), die getrouwd was met de Friese stadhouder Johan Willem Friso van Nassau-Dietz. Zij had een voorliefde voor prachtig aangelegde parken en moestuinen.

Foto: Marchje Andringa (eeuwarder Courant)
Kinderen van integrale kindcentra Prins Maurits en de Eestroom in Leeuwarden maakten gisteren samen met Mama Mascha een wrap met zalm en kruiden die ze zelf hadden gekweekt.
Foto: Marchje Andringa (Leeuwarder Courant)

Gisteren 6 oktober was het dan eindelijk zover dat de volgroeide planten konden worden geoogst. En wat is er nou leuker dan iets op te eten dat je zelf hebt gekweekt? Kinderen van integrale kindcentra Prins Maurits en de Eestroom in Leeuwarden maakten samen met Mama Mascha een wrap met zalm en kruiden die ze zelf hadden gekweekt in het eetbare perk. De groenten die overbleven, gingen naar het Netwerkcentrum Oud Oost.