Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Kom ook naar de torendag op 1 april 2023!

De Oldehove, 'de trots' van Leeuwarden, gaat weer open. Vanaf zaterdagmiddag 1 april kunnen bezoekers op deze eeuwen oude toren weer genieten van het prachtige uitzicht.

Elk jaar, op 1 april, gaat de Oldehove weer open voor publiek. En dit vieren we met een speciale torendag. De bezoekers kunnen dan voor slechts €1,00 p.p. de Oldehove beklimmen. Onze torenwachters staan weer klaar om vele duizenden bezoekers te laten genieten van het uitzicht over de stad. Ook beneden in de bezoekersruimte is van alles te zien. Zo ontdek je hier meer over de geschiedenis van de Oldehove, grafstenen en klokken. Kinderen kunnen een button verdienen als ze de toren hebben beklommen. En speciaal op deze dag mogen bezoekers ook een kijkje nemen bij de omgang rondom de klokken. Normaal gesproken is dit stukje van de toren niet toegankelijk. In 2022 trok de Oldehove circa 28.000 bezoekers. De openstelling kan alleen door de inzet van 25 vrijwillige torenwachters.

Lezing met aansluitend een torenwandeling

Daarnaast organiseren we op deze dag ook een lezing over de Oldehove. William Lord vertelt over de historie van de Oldehove. Lord zet zich al jaren in als coördinator van de Oldehove en kent de geschiedenis van de Oldehove als geen ander. Na deze lezing is er een torenwandeling langs diverse torens en kerken in de omgeving.

De lezing in combinatie met de torenwandeling zal plaatsvinden in en vanaf het Historisch Centrum Leeuwarden (Groeneweg 1, schuin tegenover de Oldehove). Start: 14.00 uur. De lezing en de torenwandeling zijn gratis toegankelijk. Wij raden u aan om te reserveren van tevoren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Praktische informatie Oldehove 

  • Data: april t/m oktober
  • Openingstijden: 13.00 – 17.00 uur
  • Toegang: 
    Volwassene: € 3,50 p.p.
    Kinderen t/m 12 jaar: € 1,50 p.p.
    Jongeren van 13 t/m 17 jaar en studenten (met studentenpas) € 2,50 p.p.
  • Meer informatie: www.historischcentrumleeuwarden.nl en www.oldehove.eu