4-7 jaar

kinder_aktiviteit_speuren_naar_sporen.JPG

 

 

 

 

  © Collectie
  Keramiekmuseum 
  Princessehof
 

Ridders en prinsessen spreken erg tot de verbeelding van kleine kinderen. Maar wat zij waarschijnlijk niet weten, is dat zulke sprookjesachtige figuren in Leeuwarden echt hebben bestaan. Deze speurtocht laat kinderen op speelse wijze dingen van vroeger ontdekken én vergelijken met dingen van nu.

De speurtocht vindt plaats in de Grote Kerkstraat. Dit is één van de oudste straten in Leeuwarden, waar de geschiedenis letterlijk op straat ligt. De kinderen krijgen een afbeelding te zien van bijvoorbeeld een gebouw, gevelsteen of vlag. Dit object moeten de kinderen in de straat opzoeken.
Wanneer het gevonden is, vertelt de volwassen begeleider wat het voorstelt. Vervolgens maken de kinderen 2 opdrachten: eerst beantwoorden ze een kijkvraag over het object, vervolgens gaan ze met een knijpkaart aan de slag. Op deze kaart moeten gekleurde knijpers bij de juiste antwoorden geplaatst worden. Voor kinderen in groep 1-2 is er een knijpkaart met afbeeldingen, voor kinderen die al kunnen lezen en schrijven is er een variant met woordjes.

Informatie

Duur 1 uur
Start wandeling Historisch Centrum Leeuwarden, Groeneweg 1
Kosten instructieboekje volwassene € 1,00 p.st.
Kosten knijpkaarten kinderen Gratis (te leen)

Terug