Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

 In de Oldehove werden ‘s avonds 423 bezoekers geteld. In en vanuit het HCL werden meer dan 100 bezoekers rondgeleid. Er was vooral veel vraag naar de historische moord&doodslag wandeling.’

Nacht in en rond HCL

Tijdens de Nacht van de Nacht was Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en Oldehove 's avonds open en waren er gratis stadswandelingen en rondleidingen.

De Oldehove was te beklimmen tussen 20:00 en 23:00 uur voor de speciale toegangsprijs van 1 Euro. Ook het HCL was tussen 20:00 en 22:00 geopend. Hier waren tentoonstellingen en presentaties te zien.

Van 20:00 t/m 21:30 uur werden elk half en heel uur rondleidingen door de ondergrondse schatkamer gegeven. Dit was tevens de laatste kans om de War Room van stadhouder Willem Lodewijk te bekijken.

War Room Willem Lodewijk. Foto: Ruben van Vliet.
War Room Willem Lodewijk. Foto: Ruben van Vliet.

Bovendien is er een kleine boekenmarkt met speciale aanbiedingen en zelfs enkele gratis producten.

Vanuit het HCL startten thematische stadswandelingen gids: een Prinsentuinwandeling (met bezoek aan Pier Pander Museum en Pier Pander Tempel), een stegenwandeling, een wandeling langs sporen van criminaliteit en een wandeling langs historische horeca. De rondleidingen duurden ongeveer een uur.

Nachtelijke stadswandeling langs historische horeca op 29 oktober 2016.
Nachtelijke stadswandeling langs historische horeca op 29 oktober 2016

De Oldehove tijdens de Nacht van de Nacht 2015 (Jacob van Essen/Fotobureau Hoge Noorden)
De Oldehove tijdens de Nacht van de Nacht 2015 (Jacob van Essen/Fotobureau Hoge Noorden)