Arjen Lubach onderzoekt Fries verleden bij HCL

Arjen Lubach en HCL-medewerker Jan Faber tijdens de opnamen van Verborgen Verleden op 6 juli 2016. Foto: BlazHoffski Productions BV

Arjen Lubach is zaterdag 22 april a.s. in het NTR-programma Verborgen Verleden te zien. Samen met Jan Faber van het Historisch Centrum Leeuwarden duikt hij in zijn familieverleden. De opnamen in het informatiecentrum hebben op 6 juli 2016 plaatsgevonden.

Lees meer...

Prof. Dr. Sible Blaauw over de Oldehove en het lot van kwetsbaar religieus erfgoed

Prof. Dr. Sible de Blaauw ging tijdens de jaarlijkse Oldehove-lezing in op het kerkgebouw als drager van religie en cultuur. Foto: Ad Fahner.

Prof. Dr. Sible de Blaauw ging afgelopen zondagmiddag tijdens de jaarlijkse Oldehove-lezing in op het kerkgebouw als drager van religie en cultuur, waarbij ook Leeuwarden aan de orde kwam. Volgens De Blaauw is de Oldehove een bijzonder rijke toren, rijker bijvoorbeeld dan de Martinitoren in Groningen.

Lees meer...

Toeristisch seizoen Leeuwarden geopend

Leerlingen van OBS De Oldenije brachten samen met Sake Hijlkema een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd lied ten gehore.

Op vrijdag 31 maart is in aanwezigheid van een groot aantal genodigden het toeristisch seizoen in Leeuwarden weer voor geopend verklaard. Met de eerste officiële warme dag dit jaar en veel blije mensen, had de dag had niet beter kunnen beginnen!

Lees meer...

Oldehove winnaar van verkiezing 'Beste Uitje' van Nederland

Verkiezing 'Beste Uitje van Nederland'

De verkiezing van 'het Beste Uitje' van Nederland is afgelopen en de winnaars zijn bekend. De organisatie heeft De Oldehove inmiddels van harte gefeliciteerd met de winst in de provincie Friesland in de categorie musea en cultuur.

In juni verschijnt de Zomeruitjes special bij AD en de regiokranten (oplage 900.000).

Alle winnaars worden op de website uitjekrant.nl  gepresenteerd. Dagelijks bezoeken 25.000 mensen deze website en profiteren van allerlei aanbiedingen.

Terug

Oldehove vanaf 1 april weer open voor publiek

De glazen uitkijkpost op de top van de Oldehove. Foto: Harrie Muis

Nadat op vrijdagmiddag 31 maart de Oldehove in aanwezigheid van genodigden officieel weer voor bezoekers werd opengesteld,  met o.a. kort optreden van Sake Hijlkema (met een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd Oldehove­lied) en leerlingen van OBS De Oldenije, is het met ingang van vandaag 1 april weer de beurt aan de inwoners van de stad en de toeristen.

Lees meer...