Expositie kindertekeningen in Stadhuis geopend

Op maandag 25 januari vond in het stadhuis van Leeuwarden de feestelijke opening plaats van een expositie met kindertekeningen. Wethouder Feitsma verrichtte, samen met de jeugdige tekenaars, de openingshandeling in de Auckamakelder. Hier zijn 12 prachtige tekeningen van jeugdige Leeuwarders te bewonderen. De kids werden enigszins overdonderd door het persmoment.

De kids werden enigszins overdonderd door het persmoment.

De kids werden enigszins overdonderd door het persmoment.
De kids werden enigszins overdonderd door het persmoment.

Vanwege het 300-jarige bestaan van het stadhuis het afgelopen jaar, schreef het Historisch Centrum Leeuwarden een tekenwedstrijd uit voor jonge Leeuwarders tot en met twaalf jaar. De kinderen verbeeldden in hun tekeningen hoe zij het stadhuis zien, in de tegenwoordige tijd, in het verleden of in de toekomst. Voorbeelden van de creaties zijn een futuristisch gebouw met Aziatische invloeden, een gedetailleerde weergave van de historische architectuur, een mysterieuze sfeerimpressie van een grote poort en het stadhuis als poppenhuis of als verhaallijn in een game.

Tekening van Anneke Heeg (9 jaar) van OBS Oldenije
Tekening van Anneke Heeg (9 jaar) van OBS Oldenije

De expositie toont twaalf tekeningen, die uit de inzendingen zijn gekozen door de jury. Deze bestond uit Sjoerd Feitsma (wethouder), Eddy Sikma (kunstenaar), Roy Schreuder (graffitiartiest) en Merel Laferte (docent NHL). Tijdens de opening maakte wethouder Feitsma bekend welk kind de winnaar van de hoofdprijs is. Deze winnende tekening zal na afloop van de expositie een plek krijgen in de kamer van de burgemeester en wordt daarmee de jongste toevoeging aan de rijke kunstcollectie in het stadhuis.

De expositie is te zien tot en met vrijdag 4 maart 2016.

Terug

In de kelder zijn 12 prachtige tekeningen van jeugdige Leeuwarders te bewonderen. Sjoerd Feitsma opende de tentoonstelling. De kids werden overdonderd door het persmoment.