Richard Hageman geëerd

In het HCL is tijdelijk een vitrine ingericht met documenten over componist Richard Hageman (Leeuwarden 9-7-1881 – Beverly Hills 6-3-1966). Hageman werd in Sint Jacobsstraat 35 (nu de gemeentelijke griffie) geboren en emigreerde later naar de VS. Hij won in 1940 een Oscar met de muziek voor de film Stagecoach. Op de gevel van zijn geboortehuis is op 4 maart een plaquette aangebracht. De plaquette werd gerealiseerd door de Richard Hageman Society in samenwerking met HCL, Monumentenzorg en anderen. Zie ook de berichtgeving in de Leeuwarder Courant van maandag 7 maart jongstleden.

Onthulling door de heer Nico de Villiers (links) en wethouder Sjoerd Feitsma van de plaquette ter herinnering aan Richard Hageman op de gevel van diens geboortehuis aan de St. Jacobsstraat 35. Foto: Ad Fahner.
Onthulling door de heer Nico de Villiers (links) en wethouder Sjoerd Feitsma van de plaquette ter herinnering aan Richard Hageman op de
gevel van diens geboortehuis aan de St. Jacobsstraat 35. Foto: Ad Fahner.

In de zomer verschijnt de Nederlandstalige versie van het boek over Hageman. In 2014 is overigens ook al een aquaduct naar hem vernoemd.

Terug