Gratis rondleidingen door stadhuis in juli en augustus

De rondleidingen duren ongeveer een half uur en worden gegeven door de stadsgidsen van het HCL. Iedere woensdag van 20 juli t/m 24 augustus 2016 tussen 14.00 en 16.00 uur. Opgave vooraf is niet per se nodig, maar mag wel (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Rondleiding Stadhuis in de maanden juli en augustus 2016.

Download hier de flyer.

Ondanks de zinderende hitte hebben afgelopen woensdagmiddag 20 juli ongeveer 25 belangstellenden de eerste zomerse rondleiding door het stadhuis meegemaakt. In het koele gebouw werden de – vooral jongere - bezoekers onder meer bijgepraat over de burgemeesterskamer, de gewelven van de oude Auckemastins en de prachtige Oranjezaal.  Opvallend was het geringe aantal Leeuwarder deelnemers, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door toeristen uit West-Vlaanderen, Den Haag, Zeeland en Brabant die nader kennis wilden maken met het stadhuis.  Een mevrouw uit Parijs werd door rondleider Jochum Admiraal persoonlijk overgehaald om mee te doen. Daar heeft ze geen spijt van gekregen, getuige het bedankbriefje dat ze heeft geschreven.

Wethouder Harry van der Molen was tevens als gastheer aanwezig bij de eerste groep bezoekers. Andre Rietveld, werkzaam op het stadhuis, vond de zomerse rondleidingen een goed idee. “Ik ben trots op deze unieke werkomgeving.  Dit prachtige stadhuis tijdelijk een huis voor iedereen te laten zijn, doet mij goed. Het is fijn om te zien hoe de bezoekers ervan genieten.” Op komende woensdagmiddagen worden er meerdere rondleidingen door het stadhuis gehouden. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Plaats: Hofplein 38. Voor deelnemers is het onlangs verschenen boekje over het stadhuis voor het gereduceerde tarief van 2 Euro te koop.

Terug