Bevolkingsregister Leeuwarderadeel online

Onder grote belangstelling heeft wethouder Visser van Leeuwarderadeel maandagavond 17 oktober de gegevens uit de bevolkingsregister van de gemeente over de periode 1850-1939 online gezet.

Wethouder en locoburgemeester van Leeuwarderadeel Gelly Visser (rechts) zet het gedigialiseerde bevolkingsregister van Leeuwarderadeel (1850-1939) online. Links de voorzitter van de Documentatiestichting Leeuwarderadeel, Mw. P. Pollema - Dijkstra.
Wethouder en locoburgemeester van Leeuwarderadeel Gelly Visser (rechts) zet het gedigitaliseerde bevolkingsregister van Leeuwarderadeel (1850-1939) online. Links de voorzitter van de Documentatiestichting Leeuwarderadeel, Mw. P. Pollema - Dijkstra.

De gemeente heeft samen met het Historisch Centrum Leeuwarden de registers en kaarten laten digitaliseren. Via de website VeleHanden zijn de gegevens uit de registers en van de kaarten door honderden vrijwilligers ingevoerd. Na controle zijn de ruim 200.000 records nu te raadplegen via de websites www.historischcentrumleeuwarden.nl  en www.allefriezen.nl

Terug