HCL-programma tijdens !UIT

UIT-festival 2017

Tijdens het !UITfestival op zondag 3 september zijn er tal van culturele activiteiten in en rond de Prinsentuin. In het HCL en de aan het HCL verbonden Oldehove, Pier Pander Museum en Pier Pander Tempel wordt ook tijdens deze editie van UIT weer van alles georganiseerd. Een aantal activiteiten legt een link met Lân fan Taal, DNA Leeuwarden en Mata Hari (en daarmee met LF 2018).

Het HCL-programma is inmiddels nagenoeg definitief:

I   In/bij het HCL:

Stadswandeling ‘Sporen van Mata Hari’:
Wandeling met gids langs bijzondere plekken uit de jeugdjaren van Margaretha Zelle, oftewel Mata Hari. Start om 13.30 en 15.30 uur, voor het HCL. Duur ca 1 uur.

NB: tijdens UIT start bij de VVV-stand ook de voorverkoop van de Culinaire Mata Hari Tour op 28 oktober (tijdens het weekend van de Leeuwarder Geschiedenis).

Tentoonstellingen en presentaties:
Tentoonstelling over architect Piet de Vries en expositie 'De Leeuwarder seventies van Paul Janssen', vaste presentaties ‘Het Verhaal van Leeuwarden en het Archeologisch Steunpunt en vertoning van documentaires over Mata Hari.

Meer:
In of voor het HCL stand van Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd. In de winkel van het HCL gelden enkele speciale aanbiedingen. Alle bezoekers van het HCL ontvangen een presentje.


II   Bij/op het Lân fan taal-podium (tussen HCL en Stadstoezicht)

DNA-expedities:
Wandelen met een gids naar bijzondere plekken in de stad en ontmoetingen met bijzondere Liwwadders. Start om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Duur ca. 1 uur.

#weredoingtheartna:
Fotografeer jezelf in dezelfde pose als Liwwadders op historische schilderijen, tekeningen en oude foto’s en deel online (kijk alvast op https://www.instagram.com/explore/tags/weredoingtheartna/)

Ontdek je stad Leeuwarden special:
Ga op ontdekkingstocht door de stad met de expedities van Ontdek je stad. Haal een (of meerdere) expeditie-kaarten en puzzelen, struinen en ontdekken maar!
Voor kinderen van 6-12 jaar (en hun ouders).

Liwwadder liedjes:
HCL en Neushoorn presenteren zanger-gitarist JanKobus Seunnenga met (nieuwe) liedjes op basis van teksten van (Leeuwarder) schrijvers als Slauerhoff en Vestdijk. Seunnenga zingt ook enkele nummers in het Liwwadders.


III Elders

Pier Pander Museum:
Bezoek gratis de expositie De onschuld voorbij. Mata Hari re-photographed

Pier Pander Tempel:
De tempel is op deze dag gratis te bezichtigen.

Oldehove:
Entree tijdens UIT  slechts € 1,- (normaal 3,50 Euro). HCL en Neushoorn presenteren optreden van zanger-gitarist Piet Kok met muziek uit de seventies.

Zie voor de meest actuele versie van het programma op http://uitfestival.nl/programma/2017/historisch-leeuwarden

Terug