Famillement 2018 in Leeuwarden

Logo Famillement 2018

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis organiseert samen met Tresoar en het Historisch Centrum Leeuwarden op zondag 3 juni 2018 het Famillement - het grootste evenement op het gebied van familiegeschiedenis in Nederland. Het betreft de vierde editie van het grootste familie-historisch festival van Nederland. Bekijk ook het persbericht dat op 25 oktober is uitgegaan.

Het Famillement is een gratis evenement dat zowel leken als gevorderden op het terrein van (familie)geschiedenis veel te bieden heeft. Voor 2018 is Leeuwarden als locatie gekozen omdat de stad dan culturele hoofdstad van Europa is.

OPROEP: Gezocht: enthousiaste stamboomonderzoekers

Een druk bezochte lezing door Maarten van Rossum tijdens de vorige editie van Famillement in Utrecht (2016)
Een druk bezochte lezing door Maarten van Rossum tijdens de vorige editie van Famillement in Utrecht (2016)

Het CBG heeft samen met Tresoar en het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) de organisatie in handen. Op het programma staan interviews, workshops, lezingen, rondleidingen en een informatiemarkt. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere ontwikkelingen op het gebied van DNA-onderzoek en Friese geschiedenis. Ook worden dit jaar activiteiten voor kinderen georganiseerd. Plaatsen van handeling zullen zijn Stadsschouwburg De Harmonie, Tresoar en HCL. De komende maanden wordt het volledige programma bekend gemaakt op www.famillement.nl

Terug