Oldehove weer open voor publiek

Op Goede Vrijdag 30 maart is de Oldehove officieel weer opengesteld. In verband met Culturele Hoofdstad LF2018 is de toren 7 dagen per week open; ma. t/m vr. van 11:00 tot 17:00 u. en za. t/m zo. van 13.00 tot 17.00 uur.

Vrijdagmiddag beleefde Leeuwarden weer een prachtige opening van het toeristisch seizoen die begon aan de voet van Oldehove. Hier zong Melvin van Eldik met het Popkoor voor Kids zijn speciaal voor deze seizoens-opening geschreven Oldehove-lied, waarna burgemeester Crone met de speciaal voor de gelegenheid overgekomen loco-burgemeester van Pisa de toren opende voor het publiek.

Burgemeester Ferd Crone verwelkomt zijn Italiaanse collega, de loco-burgemeester van Pisa. Foto: Ruben van Vliet
Burgemeester Ferd Crone verwelkomt zijn Italiaanse collega, de loco-burgemeester van Pisa. Foto: Ruben van Vliet

Na deze openingshandeling- die traditiegetrouw rond 1 april plaatsvindt- trokken de genodigden onder aanvoering van het Jeugd Pasveer korps het Lân fan taal in, op weg naar het drijvende paviljoen.

Bekijk op de Facebook-pagina van Paviljoen Leeuwarders de door Ruben van Vliet gemaakte fotoreportage van zowel de opening van de Oldehove, als de officiële ingebruikname van het paviljoen 'Liwwadders' als onderdeel van Lân fan Taal.

Terug