Het FryslânPhoto Festival vierde vorig jaar zijn eerste editie, en ook in 2018 staat de stad Leeuwarden in oktober geheel in het teken van fotografie. Dit keer is het thema ‘Wie ben ik’. Deze vraag dient ter inspiratie voor de deelnemende Friese fotografen: professionals, gevorderde amateurs en ‘nieuwkomers’ gekoppeld aan wijkbewoners.

Michaelschool. Foto: Ruben van Vliet
Michaelschool. Foto: Ruben van Vliet

Bijzondere exposities kom je tegen op de speciale fotoroute door de prachtige oude binnenstad van Leeuwarden. De route voert langs een galerie, de voormalige gereedschapswinkel Auke Rauwerda en de Oldehove, waar door kinderen gemaakte zelfportretten getoond worden.

In het HCL zijn foto’s te zien Ruben van Vliet. Hij bezocht verschillende scholen in Leeuwarden om de identiteit en sfeer in beeld te brengen. Van Vliet maakte zijn foto’s voor het boek Leeuwarden maakt school, onderwijsgeschiedenis en scholenbouw in de Friese hoofdstad. Met zijn beelden laat hij zien hoezeer de architectuur van schoolgebouwen verbonden is met de identiteit van scholen en hun leerlingen en studenten. Zie ook: https://fryslanphoto.com/speciale-projecten/ 

Terug