30e stadswandelboekje van het HCL

Zaterdag 1 juni is het boekje Voetsporen door Huizum gepresenteerd. Het boekje bevat een stadswandeling door deze Leeuwarder wijk waarbij elk belangrijk object van de route van relevante historische informatie is voorzien.

635-omslag-voetstappen-door-huizum-vz635-omslag-voetstappen-door-huizum-route

Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) heeft in het afgelopen decennium met verschillende partners een serie rijk geĆÆllustreerde boekjes uitgebracht met historische stadswandelingen, fietstochten en beschrijvingen van monumenten; soms zelfs in een anderstalige editie. De op 1 juni gepresenteerde publicatie, uitgegeven i.s.m. Stichting Dorpskerk Huizum e.a., is de 30ste in die reeks. Het is bijzonder dat een Nederlandse archiefinstelling in een periode van ca. 10 jaar zo veel historische routeboekjes over de stad heeft uitgebracht die ook nog door een een heel breed en divers publiek op prijs worden gesteld. Als een boekje gemiddeld 76 pagina's telt gaat het in totaal om 30 x 76 = 2280 (!) pagina's aan historische informatie.

Eerder verschenen o.a. Sporen van Joods leven, Sporen van nieuwe Leeuwarders, Poƫzieroute, Voetsporen in de Vosseparkwijk, Sporen van de Nassaus, Sporen van vermaarde vrouwen, Sporen van de Gouden Eeuw, Beeldende kunst in de openbare ruimte en Traces of Mata Hari.

Lees ook de bijdrage van Geert Veldstra in het Friesch Dagblad van 3 juni 2019.

Terug