Stichting Ark Fryslân verkoopt de Ark aan Gemeente Leeuwarden

Ark Fryslân ligt nu nog afgemeerd aan de Nieuweweg.

Bron: LC 13 mei 2017, Asing Walthaus
De opvallende ark die al een paar jaar in het centrum van Leeuwarden aangemeerd ligt, is door de gemeente gekocht. Volgend jaar is hij paviljoen voor 2018.

Lees meer...

'Finster op Fryslân' schenkt aandacht aan Leeuwarder historische stadswandeling

Henk Oly legt aan Lidwien de ontstaansgeschiedenis van het oudste deel van Leeuwarden uit.

Stadsgids en Leeuwardenkenner Henk Oly laat op de Friese cultuursite 'Finster op Fryslân' presentatrice Lidwien van de rubriek 'Ik bin benijd!' kennismaken met de uitzonderlijke schoonheid van zijn stad Leeuwarden en maakt haar deelgenoot van de vele historische wetenswaardigheden.

Lees meer...

HCL op Hemelvaartsdag 25 en vrijdag 26 mei gesloten!

Exterieur Historisch Centrum Leeuwarden

Op Hemelvaartsdag 25 mei en vrijdag 26 mei is het HCL gesloten! 

Terug

Arjen Lubach onderzoekt Fries verleden bij HCL

Arjen Lubach en HCL-medewerker Jan Faber tijdens de opnamen van Verborgen Verleden op 6 juli 2016. Foto: BlazHoffski Productions BV

Arjen Lubach was zaterdag 22 april a.s. in het NTR-programma Verborgen Verleden te zien. Samen met Jan Faber van het Historisch Centrum Leeuwarden dook hij in zijn familieverleden. De opnamen in het informatiecentrum van het HCL vonden plaats op 6 juli van het vorige jaar.

Lees meer...

Prof. Dr. Sible Blaauw over de Oldehove en het lot van kwetsbaar religieus erfgoed

Prof. Dr. Sible de Blaauw ging tijdens de jaarlijkse Oldehove-lezing in op het kerkgebouw als drager van religie en cultuur. Foto: Ad Fahner.

Prof. Dr. Sible de Blaauw ging afgelopen zondagmiddag tijdens de jaarlijkse Oldehove-lezing in op het kerkgebouw als drager van religie en cultuur, waarbij ook Leeuwarden aan de orde kwam. Volgens De Blaauw is de Oldehove een bijzonder rijke toren, rijker bijvoorbeeld dan de Martinitoren in Groningen.

Lees meer...