De Stichting Praamvaren Leeuwarden, Museum De Grutterswinkel en het Historisch Centrum Leeuwarden zijn in 2008 gestart met een arrangement 'Historisch Leeuwarden'. Het arrangement begint in De Grutterswinkel in de Nieuwesteeg, met koffie en oranjekoek.

In dit leuke kleine museum, met een authentieke vroeg 20e eeuwse winkelsfeer, krijgt u een korte rondleiding. Daarma loopt u naar de vlakbij gelegen Nieuwestad. Vandaar maakt u een rondvaart met een nostalgische praam door de Leeuwarder grachten. Onderweg vertelt een gids allerlei wetenswaardigheden en bijzonderheden van de stad. Het eindpunt van de tocht is in de Prinsentuin bij het Historisch Centrum Leeuwarden. In het HCL staat de vaste expositie ‘Het verhaal van Leeuwarden’ centraal. Deze expositie laat duizend jaar geschiedenis van de stad Leeuwarden zien aan de hand van voorwerpen en 3D animatiefilms. Maar in het HCL is natuurlijk nog veel meer te zien.

Het arrangement duurt een kleine twee uur en kost € 12,50 p.p. (incl. koffie en oranjekoek). Er kan geboekt worden voor groepen van minimaal 12 en maximaal 20 personen.

Boeking en betaling bij De Grutterswinkel, Nieuwesteeg 5, 8911 DT Leeuwarden, 058-2153427.

Zie ook de websites van de Stichting Praamvaren Leeuwarden en Museum de Grutterswinkel

Terug

Arrangement 'Historisch Leeuwarden'

 

Stichting Praamvaren Leeuwarden, Museum De Grutterswinkel en Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) zijn in 2008 gestart met een arrangement 'Historisch Leeuwarden'. Het arrangement begint in De Grutterswinkel in de Nieuwesteeg met koffie en een stuk oranjekoek.

In dit leuke kleine museum, met een authentieke vroeg 20e eeuwse winkelsfeer, krijgt u een korte rondleiding. Daarma loopt u naar de vlakbij gelegen Nieuwestad. Vandaar maakt u een rondvaart met een nostalgische praam door de Leeuwarder grachten. Onderweg vertelt een gids allerlei wetenswaardigheden en bijzonderheden van de stad. Het eindpunt van de tocht is de Prinsentuin met het nieuwe Historisch Centrum Leeuwarden. In het HCL staat de vaste presentatie ‘Het verhaal van Leeuwarden’ centraal. Deze expositie laat duizend jaar geschiedenis van de stad zien aan de hand van vooral voorwerpen en 3-d animatiefilms. Maar in dit mooie nieuwe centrum is natuurlijk nog veel meer te zien.

Het arrangement duurt een kleine 2 uur en kost € 12,50 p.p. (incl. koffie en oranjekoek). Er kan geboekt worden door groepen van minimaal 12 en maximaal 20 personen. En op de dagen dinsdag tot en met vrijdag.

Boeking en betaling bij De Grutterswinkel (Nieuwesteeg 5, 8911 DT Leeuwarden, 058-2153427).

Zie ook:

Terug


U start uw bezoek aan museum Pakhuis Koophandel,'t andere Museum van Oldtimers en Kant (Oostersingel nummer 8). We beginnen met een uitleg over de historie van dit pand. Vervolgens is er een rondleiding door het museum en krijgt u de rally- en reisverhalen van de historische autoverzameling te horen. Ook wordt er verteld over de eeuwenoude geschiedenis van het kant. Verder is er nog een radio-, treinen- en fotografieverzameling te bewonderen. Na het bezoek aan dit museum volgt een korte wandeling met gids door een deel van de historische binnenstad die eindigt in het HCL. Hier kunt u Het Verhaal van Leeuwarden zien en horen. Daarna kunt u indien gewenst nog het Pier Pander museum in de Prinsentuin bezoeken. Het Pier Pander museum herbergt een collectie beelden van de Friese beeldhouder Pier Pander. De toegang tot dit museum is alleen op zondagmiddag in combinatie met dit arrangement gratis.

Kosten: € 5,50 per persoon minimaal 10 personen. Opgave bij Mayken Geersing tel 058-2151664 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Terug


In de maanden juli en augustus kunt u elke zondag erfgoed in Leeuwarden  beleven. U begint met een bezoek aan de tentoonstelling Het verhaal van Leeuwarden in het Historisch Centrum Leeuwarden. Vervolgens bezoekt u het Pier Pander Museum, waarna de afsluiting plaatsvindt in de Oldehove. De gids leidt niet alleen rond, maar vertelt onderweg ook over de omgeving.

Kosten € 5,- p.p.  Duur: ongeveer anderhalf uur. Individuele inschrijving om 14.00 uur in het HCL, Groeneweg 1. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Terug