Nieuw in onze winkel

 

Popma Gasthuis Wergea 1660-2014

Uitgave ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van het Popma Gasthuis in Wergea in 2014. Naast het ontstaan en de ontwikkeling van het Popma Gasthuis is er ook gezorgd voor een bredere context: het dorp Wergea in 1664.


€15

popma gasthuis 1664 2014 detail 150x

 

De Joodse bruiloft. Een koffer vol oorlogsgeheimen

Schrijver en journalist Auke Zeldenrust heeft met de Joodse bruiloft een zeldzaam aangrijpend en meeslepend verhaal opgetekend, aan de hand van het authentieke bronnenmateriaal dat hem ter beschikking stond: de koffer.

Na de dood van Barend Boers en Mimi Dwinger openen hun kinderen de geheimzinnige reiskoffer die tot dan toe gesloten moet blijven. Ze vinden een unieke, volledig intact gebleven film over de bruiloft van hun ouders, in 1939 in de synagoge van Leeuwarden. Ook zien ze talloze documenten, brieven en foto's van de bruiloftsgasten- vrienden en familieleden die ze nooit hebben gekend en die vermoord zijn in de gaskamers en Auschwitz en Sobibor. In de film komen deze mensen lachend en feestvierend tot leven. De kinderen begrijpen opeens waarom ze vroeger nooit in de koffer mochten kijken: zo sjouwden papa en mama het ondraaglijke verleden met zich mee.

€ 21

 

 1 Joodse Bruiloft Auke Zeldenrust

Terug