Friese adel tour

Wandelen met gids Bearn Bilker langs adellijke woningen in de binnenstad. Première! De tour is ook mogelijk op aanvraag.

De voorname Grote Kerkstraat in 1790, naar een tekening van Jan Bulthuis.  
De voorname Grote Kerkstraat in 1790, naar een tekening van Jan Bulthuis.

Data: vrijdag 12 juli. Start: 14.00 uur, HCL. Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf wenselijk. Organisatie: HCL en Stichting staten en stinzen. (De wandeling voor 12 juli is volgeboekt, doch er is een extra Friese Adel Tour ingelast op vrijdag 26 juli!)

Terug

Anna van Hannover-wandeling

Wandelen met gids Bearn Bilker langs monumenten en andere plekken in de stad die herinneren aan de Friese Nassaus en Anna van Hannover in het bijzonder. De tour is ook mogelijk op aanvraag (en in meerdere talen).

AnnaHannover

Start: 14.00 uur, HCL. Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf wenselijk. Organisatie: Stichting Nassau en Friesland, HCL e.a

Terug

Stadhuis Tour

Rondleiding 18e eeuws stadhuis en eventueel aansluitend wandeling met echte Liwwadder gids naar HCL.

Het zogenaamde 'blanke ruim' in het Leeuwarder Stadhuis. Screenshot uit de virtuele tour door het stadhuis.
Het zogenaamde 'blanke ruim' in het Leeuwarder Stadhuis. Screenshot uit een virtuele tour door het stadhuis.

Start: 14.00 uur, Stadhuis (Hofplein 38). Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf verplicht (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL. N.B.: check de website voor bijzonderheden tijdens bijvoorbeeld festiviteiten.

 

Een mail naar het algemeen emailadres van het HCL is voldoende voor opgeven voor deze ‘open’ wandeling!

 

Terug

Oranje Nassau-wandeling

Wandelen met gids Bearn Bilker langs monumenten en andere plekken in Leeuwarden die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Friese Nassaus en de Oranjes.

Nassau-wandelingen 2019

De tour is ook mogelijk op aanvraag (en in meerdere talen).

Data: Vrijdag 28 juni, zaterdag 29 juni, 5, 13 en 27 juli. Start: 14.00 uur. HCL Groeneweg 1. Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf wenselijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350. Organisatie: Stichting Nassau en Friesland, HCL e.a.

Terug

Elfstegentocht

Wandelen met echte Liwwadder gids langs stegen en binnenterreinen in de binnenstad. De tour is ook mogelijk op aanvraag.

Grafitti in de Wolvesteeg. Foto: Dineke Kaal
Grafitti in de Wolvesteeg. Foto: Dineke Kaal

Activiteit mede ter gelegenheid van de fototentoonstelling 'Midnight Alleys Roam'  in het HCL met foto's van straatfotografe Dineke Kaal over stegen.

Start: 13.30 uur, HCL (Groeneweg 1). Einde: 15.00 uur, bij de VVV. Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL i.s.m. VVV. Nb check www.historischcentrumleeuwarden.nl voor bijzonderheden.

Een mail naar het algemeen emailadres van het HCL is voldoende voor opgeven voor deze ‘open’ wandeling!

Terug