Arrangementen


De Stichting Praamvaren Leeuwarden, Museum De Grutterswinkel en het Historisch Centrum Leeuwarden zijn in 2008 gestart met een arrangement 'Historisch Leeuwarden'. Het arrangement begint in De Grutterswinkel in de Nieuwesteeg, met koffie en oranjekoek.

In dit leuke kleine museum, met een authentieke vroeg 20e eeuwse winkelsfeer, krijgt u een korte rondleiding. Daarma loopt u naar de vlakbij gelegen Nieuwestad. Vandaar maakt u een rondvaart met een nostalgische praam door de Leeuwarder grachten. Onderweg vertelt een gids allerlei wetenswaardigheden en bijzonderheden van de stad. Het eindpunt van de tocht is in de Prinsentuin bij het Historisch Centrum Leeuwarden. In het HCL staat de vaste expositie ‘Het verhaal van Leeuwarden’ centraal. Deze expositie laat duizend jaar geschiedenis van de stad Leeuwarden zien aan de hand van voorwerpen en 3D animatiefilms. Maar in het HCL is natuurlijk nog veel meer te zien.

Het arrangement duurt een kleine twee uur en kost € 12,50 p.p. (incl. koffie en oranjekoek). Er kan geboekt worden voor groepen van minimaal 12 en maximaal 20 personen.

Boeking en betaling bij De Grutterswinkel, Nieuwesteeg 5, 8911 DT Leeuwarden, 058-2153427.

Zie ook de websites van de Stichting Praamvaren Leeuwarden en Museum de Grutterswinkel

Terug