Uw zoekacties: Technische school Potmarge, school voor individueel onderwij...
x2034 Technische school Potmarge, school voor individueel onderwijs te Leeuwarden, 1967-1990
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

2034 Technische school Potmarge, school voor individueel onderwijs te Leeuwarden, 1967-1990
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inventaris
I Inleiding
sluiten
2034 Technische school Potmarge, school voor individueel onderwijs te Leeuwarden, 1967-1990
I Inleiding
In 1959 werd een noodzakelijkheidsverklaring voor een lagere technische school voor individueel onderwijs afgegeven. Dit onderwijs was bestemd voor jongeren met leer- en opvoedingsproblemen. Vanwege het ontbreken van geschikte lesruimte, konden pas in 1967 de eerste lessen beginnen, in het oude pand van de Ambachtsschool aan de Menno van Coehoornstraat 34. In 1974 werd een nieuw schoolpand aan de Jansoniusstraat geopend. De school heette vanaf toen Technische school Potmarge.

In 1988 ging de Technische School Potmarge samen met de Technische School Leeuwarden op in de Stichting voor technisch onderwijs. Twee jaar later vond er een fusie plaats tussen deze stichting en Stichting De Wikel en werd de naam Stichting voor beroeps- en ander voortgezet onderwijs te Leeuwarden. In 1991 gingen SBO De Wikel, Technische School Leeuwarden en Technische School Potmarge verder onder de naam Scholengemeenschap De Uiterdijken. In 1993 ging De Uiterdijken samen met Stedelijke scholengemeenschap voor Mavo, Havo en Atheneum, Mavo Nijlân en de Gemeentelijke Mavo in Kollum verder als De Delta. In 1998 volgde nogmaals een fusie waarbij De Delta, samen met het Nijehove College en Slauerhoff opging in Openbare Scholengemeenschap (OSG) Piter Jelles.

Het archief is in 2007 door dhr. R. de Wit, directeur bedrijfsvoering van OSG Piter Jelles, geschonken aan het Historisch Centrum Leeuwarden. Het betreft een rechtsvoorganger van het OSG Piter Jelles.

Er geldt een openbaarheidsbeperking op stukken met betrekking tot persoonsgegevens.
II Inventaris
Kenmerken
Datering:
1967-1990
Soort toegang:
inventaris
Omvang:
1,5 m1
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Historisch Centrum Leeuwarden. Toegang 2034 Technische school Potmarge, school voor individueel onderwijs te Leeuwarden, 1967-1990
VERKORT:
NL-LwnHCL 2034
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS