Activiteiten

Zie voor culturele lezingen en cursussen in Leeuwarden ook: www.hovoseniorenacademie.nl

  • De toegang tot de activiteiten is gratis, tenzij anders aangegeven.
  • Het aantal deelnemers en onze ruimte is beperkt. Om de veiligheid te waarborgen kan het zijn dat deelnemen niet lukt.
  • Bij zondagmiddag lezingen sluiten de deuren op de aangegeven aanvangstijd. Toegang is daarna niet meer mogelijk.
  • Opgave is alleen nodig als dat wordt aangegeven.


Elke zaterdag t/m 16 maart 2019 SASKIA TOUR

Wandeling met gids langs het geboortehuis van Saskia van Uylenburgh (1612-1642) -de eerste vrouw van Rembrandt- en andere sporen van de Gouden Eeuw. De tocht voert verder o.a. langs de muurschildering van Saskia op de gevel van Stadstoezicht (naast het HCL), de Westerkerk, het Stadhouderlijk Hof, vroeg zeventiende-eeuwse woonhuizen aan de Eewal, de Waag en de Bierkelders. Met vooraf in het HCL vertoning van de korte film ‘Het Leeuwarden van Sems uit 1603 in 3D’.
Activiteit ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ (van 24 november 2018  t/m 17 maart 2019 in het Fries Museum). De tour is ook mogelijk op aanvraag.
Start: 13.30 uur, Historisch Centrum Leeuwarden / HCL (Groeneweg 1). Einde: 15.00 uur, Fries Museum (Duur: ongeveer anderhalf uur). Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) Organisatie: HCL i.s.m. Fries Museum. Kosten: € 3,50 p.p.
Een versie van de Saskia Tour is ook digitaal beschikbaar: https://historischcentrumleeuwarden.nl/toerisme/stadswandelingen-apps?id=1523%3Asporen-van-saskia-stadswandeling&catid=11
Er is eveneens wandel-/fiets-/autoroute door Leeuwarden, Franeker en Het Bildt: https://www.historischcentrumleeuwarden.nl/PDF-bestanden/Saskia_Rembrandt-4.pdf 


ACTIVITEITEN 2019
 

   
Elke maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag HIGHLIGHTS TOUR
Wandelen met echte Liwwadder gidsen langs historische highlights in de binnenstad. Onderweg kunnen o.a. de Oldehove en de Pier Pander Tempel worden bezocht. De tour is ook mogelijk op aanvraag. Download hier de folder!
Start: 13.15 uur, HCL. Einde: 14.45 uur, bij de VVV. Kosten € 3,50 p.p. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL i.s.m. VVV. N.B.: check de website voor bijzonderheden tijdens bijvoorbeeld festiviteiten.

Elke zaterdag t/m 16 maart 2019 SASKIA TOUR
Wandeling met gidsen langs het geboortehuis van Saskia van Uylenburgh en andere sporen van de Gouden Eeuw. Met vooraf in het HCL vertoning van de korte film ‘Het Leeuwarden van Sems uit 1603 in 3D’. Activiteit ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’. De tour is ook mogelijk op aanvraag.
Start: 13.30 uur, HCL. Einde: 15.00 uur, Fries Museum. Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL i.s.m. Fries Museum. N.B.: check de website voor bijzonderheden tijdens bijvoorbeeld festiviteiten.

Zaterdag 19 januari BIJEENKOMST NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Friesland geeft een lezing over het verwantschap en leven van Gerlacus Buma (1793-1838) door Sybrand Buma en Wiete Hopperus Buma.
Plaats: HCL. Aanvang: 13.30 uur. Toegang: gratis, doch aanmelding vooraf (tel. 058-2332350) gewenst! Organisatie: NGV i.s.m. HCL.

Zondag 20 januari LEEUWARDERS IN GESPREK MET WILLIAM LORD
Regelmatig worden er in het HCL spraakmakende gasten geïnterviewd over hun band met Leeuwarden en onderwerpen uit het (recente) Leeuwarder verleden. Ook het publiek mag meepraten tijdens deze middagsalon. Dit keer staat Leeuwarden-kenner William Lord centraal en is Asing Walthaus gespreksleider. Tijdens het gesprek komen met name bijzondere voorvallen en ontmoetingen tijdens LF2018 aan de orde.
Plaats: Historisch Centrum Leeuwarden / HCL (Groeneweg 1). Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL. Toegang: gratis.

Vrijdag 25 januari ATTIEK: PARKHOVEN: INNOVATIEVE OPLOSSINGEN EN ELEGANTE METSELWERKVOLUMES
In november 2018 werd het ontwerp voor de nieuwbouw van Parkhoven van VNL Architecten uit Grou, door het publiek gekozen tot Winnaar van de Vredeman de Vries LC-Publieksprijs.  “…een zorgwoningencomplex met innovatieve en gedurfde oplossingen en met een architectonische uitwerking van een heel hoog niveau.” (Leeuwarder Courant, 17 nov 2018) VNL Architecten - Theunis Vonk en Robert Landstra -, komen in Attiek vertellen over hun bekroonde ontwerp voor Parkhoven, voor opdrachtgever Kwadrantgroep. Zie voor meer informatie: https://us19.campaign-archive.com/?e=&u=9aa9fc6941730347b145fcd18&id=6f7497315f
Plaats: De Koperen Tuin (Prinsentuin 1, Leeuwarden). Tijdstip inloop: 19:45 uur. Aanvang: 20:00 uur. Organisatie: Attiek.

Zaterdag 26 januari HET LIEFDESLEVEN VAN REMBRANDT EN SASKIA
Meer weten over het bewogen huwelijk van Rembrandt van Rijn? Leonore van Sloten, conservator van Museum het Rembrandthuis, geeft een lezing in het Fries Museum over het huwelijksleven van de Hollandse meester en zijn Friese bruid. De lezing is op zaterdag 26 januari om 13.30 uur en kost €5,- exclusief museumentree, aanmelden kan via de website van het museum. In het kader van de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw geven verschillende experts lezingen over wisselende thema’s die te maken hebben met het beroemde bruidspaar.

In 1634 trouwt Rembrandt van Rijn met Saskia Uylenburgh in het Friese Sint Annaparochie. Zij de dochter van een Friese rechter, hij een succesvol schilder. Na de bruiloft verhuist het koppel naar Amsterdam, waar Rembrandt zijn atelier heeft. Wat deed de Friese Saskia eenmaal aangekomen in Amsterdam? En hoe ging het pasgetrouwde stel om met het tragische overlijden van drie van hun kinderen? Kunsthistorica Leonore van Sloten is conservator van Museum het Rembrandthuis en weet alles over het leven van de beroemde schilder. Aanmelden voor de lezing op zaterdag 26 januari om 13.30 uur kan via de website van het Fries Museum.

Rembrandtjaar
In 2019 wordt het 350e sterfjaar van Rembrandt van Rijn geëerd met tal van activiteiten in onder andere Den Haag, Leiden, Leeuwarden en Amsterdam. Het Fries Museum vormt met Rembrandt en Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw de prelude van het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. Met meer dan 250 voorwerpen en maar liefst 23 werken van de Hollandse meester duik je in het liefdesleven van de Gouden Eeuw. Met de tentoonstelling presenteert het museum absolute topstukken, waaronder het portret van Saskia dat Rembrandt na haar dood voltooide, welke voor het eerst in ruim 250 jaar in Nederland te zien is.
Kijk op www.friesmuseum.nl voor meer informatie.

De tentoonstelling ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, Gemeente Leeuwarden, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis, Ondernemersfonds Leeuwarden, de Rijksoverheid (de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een indemniteitsgarantie toegekend), Stichting Dorodarte, Siebolt Foundation en de Vrienden van het Fries Museum.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas, de BankGiro Loterij en Aegon.
 
Zaterdag 2 februari POEZIEWANDELING
Wandeling met een gids langs poëzietableaus en andere sporen van dichters in de Leeuwarder binnenstad. Activiteit ter gelegenheid van de landelijke Poëzieweek. De tour is ook mogelijk op aanvraag.
Start: 14.00 uur, HCL. Einde: 15.30 uur, bij de VVV. Kosten € 3,50 p.p. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL i.s.m. Stichting Poëzietableaus en VVV.

Zondag 3 februari ZUIVELHOOFDSTAD LEEUWARDEN
In het onlangs verschenen boek ‘Zuivelfabrieken in Friesland’ plaatst historicus Marijn Molema de komst en ontwikkeling van de zuivelfabrieken in een bredere, maatschappelijke context. Tijdens deze lezing beperkt Molema zich tot de zuivel in Leeuwarden.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL i.s.m. Fryske Akademy.

Zondag 10 februari ‘SJOUTSJES IN SKAAF EN TIVOLI’
Ritsko van Vliet trad veel op als entertainer in de jaren 70 en 80. Samen met zijn vader en als duo met zijn creatief compaan Theo van der Geest. Ritsko kijkt samen met gasten, waaronder Theo, terug op de bloeitijd van de schnabbelaars. Het is tevens een opmaat naar de theatervoorstelling LOFBOOT waarin Ritsko en Theo terugkijken op hun 50 jarige artistieke vriendschap.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.30 uur. Organisatie: HCL en stichting Teatro Magiko.

Vrijdag 15 februari ANDRIES VAN DER SLOOT
Opening van de expositie met werk van schilder Andries van der Sloot (1883-1955).
Plaats: HCL. Aanvang: 16.00 uur. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-233235). Organisatie: HCL.
 
Zaterdag 16 februari BIJEENKOMST NGV
De Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Friesland verzorgt een lezing over genealogie en internet.
Plaats: HCL. Aanvang: 13.30 uur. Organisatie: NGV i.s.m. HCL.

Zondag 17 februari DE EERSTE LEEUWARDERS 
Jan-Willem Oudhof, beleidsadviseur archeologie gemeente Leeuwarden, vertelt over de eerste bewoners van Leeuwarden e.o.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL, Aed Levwerd en Monumentenzorg & Archeologie.

19 t/m 22 februari HELP PAKE EN BEPPE DE VAKANTIE DOOR
Kom samen met je grootouders, vader, moeder, ooms en tantes naar de Friese musea en archieven. Tijdens de activiteitenweek 'Help Pake en Beppe de vakantie door!' bieden ruim 30 culturele instellingen een programma aan voor jong en oud.
Zie voor meer informatie: www.museumfederatiefryslan.nl

Zondag 24 februari GAPERS IN LEEUWARDEN EN ELDERS
Peter van den Hooff houdt zich vanuit de Universiteit van Utrecht bezig met farmaceutisch erfgoed en de geschiedenis van het apothekersvak. Hij vertelt deze middag over één van de oude symbolen van deze beroepsgroep.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL.

Zondag 3 maart DE LEEUWARDEN TIME MACHINE (1750-1900)
Presentatie van een nieuw digitaal informatiesysteem met gegevens over huizen, eigenaren en bewoners.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: Fryske Akademy, HCL en Monumentenzorg & Archeologie.

Zondag 10 maart VERMAARDE LEEUWARDER VROUWEN
Bearn Bilker vertelt over Saskia van Uylenburgh, Marijke Meu, Anna van Hannover en andere vermaarde Leeuwarder vrouwen. Activiteit mede ter gelegenheid van Internationale Vrouwenweek.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL.

Woensdag 13 maart ORANGISME 1780-1813
Dr. Laurien Hansma vertelt over Orangisme in Nederland aan het eind van de 18e en begin van de 19e eeuw.
Plaats: HCL. Aanvang: 20.00 uur. Organisatie: Stichting Nassau en Friesland i.s.m. HCL.

Zaterdag 16 maart VROUWENWANDELING
Wandelen met een gids langs sporen van vermaarde Leeuwarder vrouwen. De tour is ook mogelijk op aanvraag. Activiteit mede ter gelegenheid van Internationale Vrouwenweek.
Start: 13.30 uur, HCL. Einde: 15.00 uur, bij de VVV. Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL i.s.m. VVV.

Zondag 24 maart LEEUWARDERS IN GESPREK
Regelmatig worden er in het HCL spraakmakende gasten geïnterviewd over hun band met Leeuwarden en onderwerpen uit het (recente) Leeuwarder verleden. Ditmaal hebben we de eer om Prof. dr. Jan Willem Duyvendak aan de tand te voelen. Ook het publiek mag meepraten tijdens deze middagsalon. Duyvendak was beginjaren 80 gemeenteraadslid voor PAL en van 2002 tot 2008 Tweede Kamerlid voor Groen Links. Eerder was hij ook actief in de kraakbeweging, de antimilitaristische actiegroep Onkruit en in de Vereniging Milieudefensie. Hij is hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam sinds 2003, vanaf 2014 is hij faculteitshoogleraar van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) aan de UvA. Hij studeerde sociologie (1982) en filosofie (1987) aan de Rijksuniversiteit Groningen en in Parijs. Hij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar nieuwe sociale bewegingen (1992). Van 1996 tot medio 2002 was hij bijzonder hoogleraar Samenlevingsopbouw aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Van 1999 tot 2003 was hij directeur van het Verwey-Jonker Instituut, dat onafhankelijk onderzoek doet naar maatschappelijke vraagstukken. Duyvendak trad op 1 januari 2018 aan als directeur van het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW). Bron: Wikipedia.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL.

Vrijdag 29 maart OPENING OLDEHOVE EN TOERISTISCH SEIZOEN
Officiële opening met o.a. muziek en een lezing van een deskundige op het terrein van cultuurtoerisme.
Plaats: HCL. Aanvang: 13.30 uur. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL e.a.

Zaterdag 30 maart OPENING OLDEHOVE EN TOERISTISCH SEIZOEN
Het toeristisch seizoen wordt ingeluid met o.a. een gratis openstelling van de Oldehove en stadswandelingen.
De publieksactiviteiten vinden plaats tussen 13.00 en 17.00 uur (de Oldehove is ook ’s avonds open tussen 19.30 en 23.30 uur). Organisatie: HCL e.a.

Zondag 31 maart HET RAADSEL VAN DE LEEUWARDER IDENTITEIT
Prof. dr. Yme Kuiper werpt nieuw licht op civic pride na LF2018. Steden groeien, gemeenschappen veranderen, identiteiten transformeren zich. Zo ook Leeuwarden. Een rondgang door haar verleden vanaf de vroegmoderne tijd tot heden laat dat zien. Oftewel een historisch-antropologische reis - in beelden en mensen - door Leeuwarden toen en thans. Jaarlijkse Oldehove-lezing.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL.

Iedere vrijdag vanaf april STADHUIS TOUR
Rondleiding 18e eeuws stadhuis en aansluitend wandeling met echte Liwwadder gids naar HCL.
Start: 14.00 uur, Stadhuis (Hofplein 38). Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf verplicht (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL. N.B.: check de website voor bijzonderheden tijdens bijvoorbeeld festiviteiten.

Zaterdag 6 april ELFSTEGENTOCHT
Wandelen met echte Liwwadder gids langs stegen en binnenterreinen in de binnenstad. De tour is ook mogelijk op aanvraag. Activiteit mede ter gelegenheid van de fototentoonstelling in het HCL over stegen.
Start: 13.30 uur, HCL. Einde: 15.00 uur, bij de VVV. Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL i.s.m. VVV.

ZONDAG 7 APRIL DE LEVENSSTANDAARD VAN LEEUWARDERS 1811-1913
Dr. mr. P.G. Tassenaar houdt zich vanuit de R.U.G. bezig met het project ‘Giants of the Modern World. A new history of height and health in the Netherlands, 1811-1940’. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Radboud Universiteit en de Vrije Universiteit en is mede mogelijkheid gemaakt door NWO. Tassenaar vertelt over de resultaten van zijn onderzoek in Leeuwarder bronnen, zoals militieregisters.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL i.s.m. R.U.G.

Zaterdag 13 april BIJEENKOMST NEDERLANDS GENEALOGISCHE VERENIGING (NGV)
Nadere informatie volgt!
Plaats: HCL. Aanvang: 13.30 uur. Organisatie: NGV

Zondag 14 april HISTORISCHE TABAKSPIJPEN
Leden van de stichting voor onderzoek naar historische tabakspijpen (PKN) vertellen over de fabricage en het gebruik van kleipijpen in 17e en 18e eeuws Leeuwarden. Ook de tabaksindustrie komt daarbij zijdelings aan de orde. Met aansluitend de mogelijkheid om meegebrachte vondsten te laten determineren. Zie voor meer informatie over de stichting: www.tabakspijp.nl.
Plaats: HCL. Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL, PKN en de Werkgroep Industrieel Erfgoed Leeuwarden (Wiel) van Aed Levwerd. 

Zondag 14 april LEEUWARDER MOLENDAG
De Leeuwarder Molendag wordt voor de negende maal gehouden. Bijna alle Leeuwarder molens stellen hun deuren weer open.
Zie voor meer informatie: www.leeuwardermolendag.nl 

Zaterdag 20 april SPIRITUELE WANDELING
Wandelen met een gids langs kerken en andere sporen van religie in de Leeuwarder binnenstad. De tour is ook mogelijk op aanvraag.
Start: 13.30 uur, HCL. Einde: 15.00 uur, bij de VVV. Kosten: € 3,50 p.p. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL e.a.
 
Zondag 28 april OPEN JOODSE HUIZEN EN HUIZEN VAN VERZET
Open Joodse Huizen is een programma van kleinschalige bijeenkomsten van herinneren en herdenken in een aantal steden. Dit keer is het programma verbreed met huizen en andere objecten die een rol hebben gespeeld in het verzet tijdens WO2.
Aanvang: 13.00 uur. Einde: 17.00 uur. Organisatie: Fries Verzetsmuseum, Joodse gemeente, HCL, Tûmba, Aed Levwerd en Tresoar.

*) Op aanvraag zijn er meerdere wandelingen over bovengenoemde onderwerpen in relatie tot de Nassau's mogelijk. Ook voor groepen/gasten/bezoekers in Frans, Duits en Frysk en evt. Engels

NB: De toegang tot de activiteiten is in de regel gratis tenzij anders aangegeven. Vol is vol. Bij zondagmiddag lezingen sluiten de deuren op de aangegeven aanvangstijd. Voor meer informatie kunt u bellen met Klaas Zandberg (HCL), tel. 058-2332350.  Opgave is alleen nodig als dat wordt aangegeven.

Terug

 

 

 

Elke zaterdag van 1 december 2018 t/m 16 maart 2019 SASKIA TOUR                                 

 

Wandeling met gids langs het geboortehuis van Saskia van Uylenburgh (1612-1642) -de eerste vrouw van Rembrandt- en andere sporen van de Gouden Eeuw. De tocht voert verder o.a. langs de muurschildering van Saskia op de gevel van Stadstoezicht (naast het HCL), de Westerkerk, het Stadhouderlijk Hof, vroeg zeventiende-eeuwse woonhuizen aan de Eewal, de Waag en de Bierkelders. Met vooraf in het HCL vertoning van de korte film ‘Het Leeuwarden van Sems uit 1603 in 3D’. 

 

Activiteit ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ (van 24 november 2018  t/m 17 maart 2019 in het Fries Museum). De tour is ook mogelijk op aanvraag.

Start: 13.30 uur, Historisch Centrum Leeuwarden / HCL (Groeneweg 1). Einde: 15.00 uur, Fries Museum (Duur: ongeveer anderhalf uur). Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) Organisatie: HCL i.s.m. Fries Museum. Kosten: 3,50 E p.p.

NB op 29 december is er geen Saskia Tour!

 

Een versie van de Saskia Tour is ook digitaal beschikbaar: https://historischcentrumleeuwarden.nl/toerisme/stadswandelingen-apps?id=1523%3Asporen-van-saskia-stadswandeling&catid=11

Er is eveneens fiets/autoroute door Leeuwarden, Franeker en Het Bildt: https://historischcentrumleeuwarden.nl/PDF-bestanden/Saskia_Rembrandt-nieuw.pdf

Saskia Tour

Wandeling met gids langs het geboortehuis van Saskia van Uylenburgh (1612-1642) -de eerste vrouw van Rembrandt- en andere sporen van de Gouden Eeuw. De tocht voert verder o.a. langs de muurschildering van Saskia op de gevel van Stadstoezicht (naast het HCL), de Westerkerk, het Stadhouderlijk Hof, vroeg zeventiende-eeuwse woonhuizen aan de Eewal, de Waag en de Bierkelders. Met vooraf in het HCL vertoning van de korte film ‘Het Leeuwarden van Sems uit 1603 in 3D’.

Saskia en Rembrandt zoals afgebeeld op een van de plafondpanelen bij de entree van het Stadhuis
Saskia en Rembrandt zoals afgebeeld op een van de plafondpanelen bij de entree van het Stadhuis

Activiteit ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw’ (van 24 november 2018  t/m 17 maart 2019 in het Fries Museum). De tour is ook mogelijk op aanvraag.
Start: 13.30 uur, Historisch Centrum Leeuwarden / HCL (Groeneweg 1). Einde: 15.00 uur, Fries Museum (Duur: ongeveer anderhalf uur). Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) Organisatie: HCL i.s.m. Fries Museum. Kosten: 3,50 E p.p.

Terug

Poëziewandeling

Wandeling met een gids langs poëzietableaus en andere sporen van dichters in de Leeuwarder binnenstad. Activiteit ter gelegenheid van de landelijke Poëzieweek. De tour is ook mogelijk op aanvraag.

635-poeziewandeling

Start: 14:00 uur, HCL. Einde: 15:30 uur, bij de VVV. Kosten € 3,50 p.p. Opgave vooraf aanbevolen (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2332350). Organisatie: HCL i.s.m. Stichting Poëzietableaus en VVV.

Terug