Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Met onder andere openstelling van het HCL en Oldehove en gratis begeleide stadswandelingen door de Prinsentuin en langs historische horeca.

Nacht in en rond HCL

Tijdens de Nacht van de Nacht zijn Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en Oldehove 's avonds open en zijn er gratis stadswandelingen en rondleidingen.

De Oldehove is op 30 oktober te beklimmen tussen 20:00 en 23:00 uur voor de speciale toegangsprijs van 1 Euro. Het HCL is tussen 20:00 en 22:00 geopend. Hier zijn tentoonstellingen en presentaties te zien.

Van 20.00 tot 22.00 uur zullen elk half en heel uur rondleidingen door de ondergrondse schatkamer, die is ingericht als War Room van stadhouder Willem Lodewijk, worden gegeven. Dit is tevens de laatste kans, want daarna wordt deze ontmanteld.

War Room Willem Lodewijk. Foto: Ruben van Vliet.
War Room Willem Lodewijk. Foto: Ruben van Vliet.

Bovendien is er een kleine boekenmarkt met speciale aanbiedingen en zelfs enkele gratis producten.

Vanuit het HCL starten thematische stadswandelingen met een gids. Om 20.00 en 21.15 uur start de Prinsentuinwandeling (met bezoek aan Pier Pander Museum en Pier Pander Tempel). Om 20.30 uur start een stegenwandeling. Om 21.00 uur is er een wandeling langs sporen van criminaliteit en om 21.30 uur een wandeling langs historische horeca. De rondleidingen ongeveer een uur.

Organisatie: HCL (Groeneweg 1).
Reserveren niet nodig (en alleen mogelijk ter plaatse tijdens de Nacht van de Nacht)

Nachtelijke stadswandeling langs historische horeca op 29 oktober 2016.
Nachtelijke stadswandeling langs historische horeca op 29 oktober 2016

De avondopenstelling van de Oldehove is oorspronkelijk gepland voor 6 november, doch naar voren gehaald in verband met de manifestatie 'Nacht van de Nacht'

De Oldehove tijdens de Nacht van de Nacht 2015 (Jacob van Essen/Fotobureau Hoge Noorden)
De Oldehove tijdens de Nacht van de Nacht 2015 (Jacob van Essen/Fotobureau Hoge Noorden)