Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Vanaf 25 september vervalt de 1,5 m. maatregel, zodat ook voor een bezoek aan de studiezaal niet meer van te voren een afspraak hoeft te worden gemaakt.

  • Een plek reserveren is niet meer nodig. Alleen voor groepsbezoeken van meer dan 2 personen is aanmelding nog wél een vereiste.
  • De openingstijden blijven (voorlopig) ongewijzigd, dus van dinsdag- t/m zaterdagmiddag van 13:00 u. tot 17:00 u.
  • Ook is het weer mogelijk om tijdens het bezoek in de studiezaal stukken aan te vragen, doch geadviseerd wordt om deze onder vermelding van toegangs- en inventarisnummer (zie archievenoverzicht op de website) minimaal een dag van te voren per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) te reserveren.
  • Op zaterdagmiddag kunnen ter plekke géén stukken worden aangevraagd! Deze dienen uiterlijk vóór vrijdag 12:00 u. onder vermelding van toegangs- en inventarisnummer (zie archievenoverzicht op de website) per e-mail te worden gereserveerd.  


Overig:

  • Aanmelden voor tentoonstellingen is niet meer nodig. Voor (zondagmiddag) lezingen hoeft ook niet gereserveerd te worden (op een enkele uitzondering na). Wel geldt: kom ruim op tijd en vol is vol. De Oldehove is (tot 31 oktober) ook weer min of meer normaal open, maar er gelden nog enkele beperkingen ten gevolge van restauratiewerkzaamheden.
  • Receptie en winkel zijn van di. t/m vr. tussen 9:00 u. en 17:00 u. geopend en op zaterdag en zondag van 13:00 u. tot 17:00 u. Op maandag kunt u voor vragen vanaf 9:00 u. bij de receptie terecht, doch de winkel opent pas om 12:00 u.    
  • Op afspraak is het in sommige gevallen mogelijk om van de geldende regels af te wijken. Neem hiervoor (het liefst per e-mail met vermelding van uw telefoonnummer) contact op!

Expositieruimte HCL
Expositieruimte HCL