Logo Historisch Centrum Leeuwarden

De chat is op dit moment niet beschikbaar.


Voor meer informatie bezoek onze contactpagina.

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Vanaf 5 juni is het HCL weer nagenoeg helemaal open voor publiek. Er zijn maar liefst drie tentoonstellingen te zien, waaronder de vernieuwde ‘Verhalen van Leeuwarden’. Voor een bezoek aan de tentoonstellingen en de schatkamer hoeft u niet meer per se vooraf te reserveren (een registratie ter plaatse is nog wel verplicht). De toegang is gratis.

Expositieruimte HCL
Expositieruimte HCL

De winkel en receptie kunt u ook zonder afspraak bezoeken (ma. 12:00-17:00 u., di. t/m vr. 9.00-17.00 uur en za. t/m zo. 13.00-17.00 uur). In ons gebouw is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht, maar dient 1,5 meter afstand houden nog wel in acht te worden genomen.

Op onze pagina ‘exposities’ vindt u een overzicht met de actuele tentoonstellingen in het HCL


Reserveren voor tentoonstellingen (niet meer verplicht)

Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld uw naam en telefoonnummer en geef aan op welke dag u wilt komen en op welk tijdsslot. Bijvoorbeeld: zondag 6 juni, tussen 14.00 uur en 15.00 uur.

  • U kunt tot 12.00 uur reserveren voor de volgende dag. Bijvoorbeeld: een reservering voor woensdag moet op dinsdag vóór 12.00 uur zijn verstuurd.
  • Reserveringen voor een bezoek in het weekend moeten vrijdag vóór 12.00 uur ontvangen zijn.
  • U kunt voor maximaal vier personen reserveren:

De tentoonstellingen zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.


Reserveren voor de Schatkamer (niet meer verplicht)

Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld uw naam en telefoonnummer en geef het gewenste tijdslot aan (van een half uur). Voorlopig is de als Warroom van Willem Lodewijk ingerichte schatkamer alleen open op zondagen van 13.00 tot 15.00 uur (en verder op afspraak voor groepjes).


Reserveren voor de Studiezaal (tot 20 september nog verplicht)

Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld uw naam en telefoonnummer en geef aan op welke dag u wilt komen en hoe laat. Bijvoorbeeld: donderdag 10 juni, 14.00 uur.

  • Reserveer minimaal een dag van te voren de archiefstukken die u wilt raadplegen. En vermeld de svp de precieze inventaris- of catalogusnummers. U kunt tijdens het bezoek verder geen stukken aanvragen.
  • U kunt tot 12.00 uur archiefstukken reserveren, die u wilt inzien op de daaropvolgende dag. Bijvoorbeeld: een reservering voor woensdag moet op dinsdag vóór 12.00 uur zijn verstuurd.
  • U kunt voor maximaal 2 personen reserveren.
  • In het geval er teveel aanmeldingen zijn voor het door u aangegeven moment, ontvangt u daarover tijdig bericht, met een advies voor een ander moment.


De Studiezaal is voorlopig geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Vanaf 25 september is de studiezaal van het HCL zonder reservering of aankondiging vooraf te bezoeken (voor eenlingen en duo’s). Wel blijven de openingstijden beperkt (van di-vr. 13.00 tot 17.00 uur en daar buiten op afspraak) en wordt het reserveren van stukken vooraf sterk aanbevolen (maar niet verplicht).


Reserveren voor het Pier Pander Museum
(niet meer verplicht)

Een bezoek aan het museum dient vooraf te worden gereserveerd. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..of telefonisch tijdens kantooruren: 058-2332350. 
In het weekend kan telefonisch worden gereserveerd tussen 13.00 en 17.00 uur via het Pier Pander Museum: 058-213 3323.

Reserveringen voor een bezoek in het weekend moeten vrijdag vóór 12.00 uur ontvangen zijn.

Het museum is open van 12 juni t/m 26 september op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.pierpander.nl of volg het museum via Facebook en Instagram.

Het door het HCL beheerde Pier Pander Museum opent op 12 juni; de Oldehove pas in juli. Lezingen, stadswandelingen e.a. activiteiten starten eveneens weer in de loop van juni.

De Oldehove is open vanaf 10 juli (di t/m zo, 13.00-17.00 uur). Ten gevolge van restauratiewerkzaamheden (en de anderhalve meter regeling) is de capaciteit zeer beperkt. Reserveren is niet mogelijk. Aanmelden kan alleen ter plaatse (bij de torenwachters). Er gelden tijdsloten van een half uur.

Lezingen, stadswandelingen e.a. activiteiten in of vanuit het HCL zijn er weer vanaf juni (zie activiteitenoverzicht).