Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Marga was elf jaar werkzaam bij het Drents Archief waar zij begon als educatief medewerker en uiteindelijk werd zij projectleider van diverse archief- en publieksprojecten. Waaronder van ‘Het oorlogsdagboek van Drenthe’, een educatief programma waar leerlingen door middel van Augmented Reality in de huid konden kruipen van een jongere uit de Tweede Wereldoorlog. Met dit project won het Drents Archief 4 internationale awards.

Marga Renkema geeft uitleg aan leerlingen van de Scharmhof te Assen
Marga Renkema geeft uitleg aan leerlingen van de Scharmhof te Assen

Marga ontwikkelde diverse publieksactiviteiten voor het Molukse verhaal en zij was betrokken bij het ontwikkelen van een beeldbank over Maatschappij van Weldadigheid, de ontsluiting van het provinciale fotoarchief, de professionaliseren van erfgoedvrijwilligers, een publieksproject over soldaten in de Grande Armée en nog vele andere projecten. Kortom genoeg ervaring om in te zetten voor het Historisch Centrum Leeuwarden en het erfgoed van Leeuwarden.

Renkema is geboren (1985) in Wolvega en woont sinds 2013 in Buitenpost en is de opvolger van Klaas Zandberg. Zij heeft de lerarenopleiding Geschiedenis gedaan met een master kunstgeschiedenis in Utrecht. Marga gaat bezig met het verder uitbreiden van de PR en dienstverlening van het HCL.