Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Vanaf 12 juni is het Pier Pander Museum ieder weekend weer open voor publiek.

Naast de overzichtstentoonstelling met werk van Pier Pander, is er deze zomer de tentoonstelling Beeldtaal. Gerrit Offringa (1943-2019) te zien.

800 affiche ppm expo gerrit offringa

Gerrit Offringa was een eigenzinnige eenling en voldeed aan de hardnekkige mythe van de weerbarstige Fries. Hij was filosofisch aangelegd, zeer belezen en taalkundig virtuoos zoals vaak uit de titels blijkt die hij aan zijn werken gaf.

Zijn werk is veelomvattend: schilderijen, tekeningen, schetsen, driedimensionaal werk, fotografie, grafiek, miniaturen, maar ook gedichten, bespiegelingen en haiku’s. Zijn hele leven is hij wars van publiciteit geweest en deed bijzonder weinig moeite zichzelf te verkopen. Toch heeft hij overal in Nederland en in vele andere landen solo geëxposeerd.

Zie ook de bijdrage van Gitte Brugman in de Leeuwarder Courant van 5 juli 2021.

Een bezoek aan het museum dient vooraf telefonisch te worden gereserveerd. Dit kan tijdens kantooruren via het Historisch Centrum Leeuwarden: 058-233 2350. En in het weekend tussen 13.00 en 17.00 uur via het Pier Pander Museum: 058-213 3323.

Het museum is open van 12 juni t/m 26 september op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur (het affiche vermeldt abusievelijk 27 september!). Kijk voor meer informatie op www.pierpander.nl of volg het museum via Facebook en Instagram.