Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Bearn Bilker gidst langs de geschiedenis van de Friese adel, de Nassaus en Maria Louise.

Dit weekend gidst Bearn Bilker door Leeuwarden en vertelt hij over de geschiedenis van de Nassaus en de Friese Adel. Het zijn de eerste wandelingen in een reeks die Bearn deze zomer loopt door de Friese hoofdstad. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze bijzondere stadswandelingen.

Nassau wandeling

Aankomende zaterdag kunnen mensen meelopen met de Nassau wandeling. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, maar ook zaterdag 6 juli en 3 augustus wordt de wandeling georganiseerd. Bearn Bilker staat bekend als Nassau kenner en weet als geen ander de geschiedenis van de Friese tak van de Nassau familie te vertellen. Wandel langs monumenten en andere plekken in Leeuwarden die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Friese Nassaus.

De Nassau wandeling wordt gelopen op zaterdag 15 juni, 6 juli en 3 augustus.

Friese adel tour

Aankomende zondag kunnen mensen meelopen met de Friese adel wandeling. Deze wandeling voert langs adellijke woningen in de binnenstad. Namen als Cammingha, Burmania, Sytzama en Eysinga zijn al eeuwen aan Leeuwarden verbonden. Veel plekken in de stad herinneren nog aan deze adellijke Friese families. Kenner Bearn Bilker kan daar alles over vertellen. Hij vertelt verhalen, anekdotes en vooral over hoe de Friese adel leefde in Leeuwarden.

De Friese adel tour wordt gelopen op zondag 16 juni, zaterdag 13 juli en vrijdag 2 augustus.

Maria Louise wandeling

Of loop mee met de Maria Louise wandeling. Bearn Bilker gidst u langs monumenten en andere plekken in de stad die herinneren aan de Friese Nassaus en Maria Louise van Hessen-Kassel in het bijzonder.

De Maria Louise wandeling wordt gelopen op zaterdag 20 juli.

 

Praktische informatie

Plaats: Historisch Centrum Leeuwarden

Aanvang: 14.00 uur

Toegang: € 3,50 p.p. (15 plaatsen beschikbaar per wandeling)

Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bilker gidst door Leeuwarden foto Lisanne van der Ploeg

Bearn Bilker gidst door Leeuwarden. Foto: Lisanne van der Ploeg