Manifestatie 'Huzum, moai toch?'

Op zaterdag 1 juni 2019 is er om 14.00 uur in de Dorpskerk een bijeenkomst over Huizum waarvoor alle Huizumers en oud-Huizumers welkom zijn. De manifestatie heeft als titel: 'Huzum: moai toch?' en bestaat uit verhalen, muziek en poëzie over Huizum.

Aanleiding voor de manifestatie is de presentatie van het boek 'Voetstappen door Huizum'. Dat boekje in de bekende reeks van het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) gaat over de historie van Huizum en voorziet o.a. in een rondwandeling van 2 uur door dit uniek stukje Leeuwarden met de Dorpskerk als start- en eindpunt.

635-omslag-voetstappen-door-huizum-vz

Op de bijeenkomst geven de redacteuren Peter de Haan en Leendert Plaisier een toelichting op de historie van Huizum en het (rijk geïllustreerde) boek. Zo geven ze o.a. voorbeelden van de merkwaardige rivaliteit die er vroeger vaak tussen ‘Leeuwarden’ en ‘Huizum’ was en die nu wel tot het verleden behoort.

De directeur van het HCL, Geart de Vries, zal een praatje houden en singer-songwriter Piet Kok brengt liedjes over Huizum ten gehore.

Verder wordt Arie van der Wal, jarenlang uitbater van zalencentrum ‘Tivoli’, geïnterviewd over zijn ervaringen met het sociale leven in Huizum. Het eerste exemplaar van het boek zal worden aangeboden aan Johan ter Haar, voorzitter van de wijkvereniging Huizum-Oost.

De publicatie bestrijkt het oude dorp Huizum van Dorpskerk tot en met de (Verlengde) Schrans.

Ook kan men na afloop een feestelijk glaasje drinken en wordt een rondleiding in en om de kerk en langs een deel van de wandelroute verzorgd.

De toegang is gratis. Het adres van de Dorpskerk is Huizum Dorp 67 in Leeuwarden.

Inlichtingen: bij Peter de Haan, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (link stuurt een e-mail) of tel. 06-11592427.

Terug