Gezellige drukte tijdens Uit in Huis: bijna 250 bezoekers in het HCL, bijna 600 in de Oldehove en ongeveer 100 in het Pier Pander Museum. Alle wandelingen, rondleidingen en de fietstocht langs sporen van oorlog en verzet waren nagenoeg volgeboekt.

Zondag 8 september vond de allereerste editie van Uit in Huis festival plaats in de binnenstad van Leeuwarden. Uit in Huis is de aftrap van het culturele seizoen. Deze zondagmiddag waren verschillende culturele instellingen gratis te bezoeken en werd er een cultureel programma gepresenteerd.

In het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en de aan het HCL verbonden Oldehove, Pier Pander Museum en Pier Pander Tempel werden tijdens UIT IN HUIS activiteiten georganiseerd. Een aantal activiteiten legde een relatie met het programma voor het volgend seizoen.

In het HCL waren verschillende tentoonstellingen en presentaties te bekijken, zoals de tentoonstelling ‘Wroeter met verf. Leeuwarden gezien door Andries van der Sloot (1883-1955)’en de expositie 'Midnight Alleys Roam' met foto’s van Leeuwarder stegen. Fotograaf Dineke Kaal was aanwezig (van 14.00 tot 16.00 uur) om toelichting te geven. Ook werd er oud filmmateriaal vertoond van festiviteiten in de stad.

Doorkijkje richting Langepijp vanuit de Bagijnesteeg. Fototentoonstelling 'Midnight Alleys Roam' van straatfotografe Dineke Kaal
Doorkijkje richting Langepijp vanuit de Bagijnesteeg. Fototentoonstelling 'Midnight Alleys Roam' van straatfotografe Dineke Kaal

Voor het HCL stond een stand van de Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd. Bij die stand en in de winkel van het HCL golden enkele speciale aanbiedingen. 

 

Terug