Nieuw in onze winkel

 

Stadswandeling Voetstappen door Huizum

Peter de Haan en Leendert Plaisier

€ 7,50

Een beetje verscholen, dicht onder het hart van de oude stad Leeuwarden, ligt Huizum. Een klein dorp met een paar mooie oude straten en een buitengebied dat inmiddels grotendeels is opgegaan in de stad. Het verhaal over Huizum verdient het om verteld te worden. Deze wandeling stelt u in staat dat zelf te ervaren. 

Voetstappen Huizum 150

De Stadhouderlijke grafruimte van voorouders van koning Willem Alexander in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden

Ad Fahner, Stichting tot Onderhoud van de Stadhouderlijke Grafruimte in de Grote Kerk te Leeuwarden i.s.m. HCL en Beheer Kerkgebouwen Leeuwarden.

Een aantal van de rechtstreekse voorouders van koning Willem Alexander is in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden bijgezet. Leeuwarden behoort met Delft en Breda tot de drie Nederlandse steden met een koninklijke grafkelder.

Gratis af te halen bij HCL en in de Grote Kerk.

 Stadhouders Graf Grote Kerk

100 jaar Wetterwille. Jubileum uitgave

Een boek over de historie van de Leeuwarder Roeivereniging. 

 

€ 25,00

 

Wetterwille 100 jaar

Popma Gasthuis Wergea 1660-2014

Uitgave ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van het Popma Gasthuis in Wergea in 2014. Naast het ontstaan en de ontwikkeling van het Popma Gasthuis is er ook gezorgd voor een bredere context: het dorp Wergea in 1664.


€15,00

popma gasthuis 1664 2014 detail 150x

 

De Joodse bruiloft. Een koffer vol oorlogsgeheimen

Schrijver en journalist Auke Zeldenrust heeft met de Joodse bruiloft een zeldzaam aangrijpend en meeslepend verhaal opgetekend, aan de hand van het authentieke bronnenmateriaal dat hem ter beschikking stond: de koffer.

Na de dood van Barend Boers en Mimi Dwinger openen hun kinderen de geheimzinnige reiskoffer die tot dan toe gesloten moet blijven. Ze vinden een unieke, volledig intact gebleven film over de bruiloft van hun ouders, in 1939 in de synagoge van Leeuwarden. Ook zien ze talloze documenten, brieven en foto's van de bruiloftsgasten- vrienden en familieleden die ze nooit hebben gekend en die vermoord zijn in de gaskamers en Auschwitz en Sobibor. In de film komen deze mensen lachend en feestvierend tot leven. De kinderen begrijpen opeens waarom ze vroeger nooit in de koffer mochten kijken: zo sjouwden papa en mama het ondraaglijke verleden met zich mee.

€ 21,00

 

 1 Joodse Bruiloft Auke Zeldenrust

Terug