Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Voor actuele instapwandelingen, zie de activiteitenagenda van het Historisch Centrum Leeuwarden

ukflag  deutscherflag  spanish flag 50x33  chinese flag 50x33  russischevlag50x33 


Historische stadswandelingen

Een historische stadswandeling met gids is de ideale manier om de stad te ontdekken! Het HCL beschikt over een groep enthousiaste en deskundige gidsen die vertellen over de boeiende geschiedenis van de stad. De wandelingen voeren langs vele monumenten, oude grachten, schilderachtige hofjes en vergeten steegjes. Na een stadswandeling kijkt u met andere ogen naar de stad. Het HCL verzorgt het gehele jaar door open- en op maat gesneden stadswandelingen onder leiding van een gids. U kunt met een eigen groep onder leiding van een gids een stadswandeling op maat maken of een themawandeling boeken. Stadswandelingen zijn ook mogelijk in het Engels en andere talen. De wandelingen duren circa 1.5 uur. De wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en minder validen. Een stadswandeling met eigen groep kost 50 euro (bij contante betaling aan de gids).

Voor informatie of boeking van een wandeling mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


HR HCL Extra beelden wandeling
Foto: Ruben van Vliet

Zelfstandig wandelen

Wilt u zelfstandig wandelen? Dat kan ook. Het HCL heeft maar ruim 30 thematische stadswandelboekjes samengesteld. De boekjes zijn te koop bij het HCL. Via deze link zijn gratis wandelingen te bekijken: Digitale routebeschrijvingen stadswandelingen en fietstochten

Ook via het Leeuwarden Visitor Center kunt u zowel onder leiding van een gids of geheel zelfstandig een stadwandeling maken, waaronder b.v. de Street Art Tour en de Miniature People Route. Ook kunt u op uw smartphone of tablet een door het HCL ontwikkelde app binnenhalen. Zie hieronder.

Apps

In Leeuwarden zijn diverse routes voor smartphones/tablets beschikbaar.