Logo Historisch Centrum Leeuwarden

leeuwarden artikel link leeuwarden artikel link
 

Voor actuele wandelingen, zie de activiteitenagenda van het Historisch Centrum Leeuwarden of klik hier voor de actuele wandelingen van Leeuwardentour: 

ukflag  deutscherflag  spanish flag 50x33  chinese flag 50x33  russischevlag50x33 


Historische stadswandelingen

Een historische stadswandeling met gids is de ideale manier om de stad te ontdekken! Wij verwijzen u hiervoor door naar Leeuwardentour. 

Leeuwardentour beschikt over een groep enthousiaste en deskundige gidsen die vertellen over de boeiende geschiedenis van de stad. De wandelingen voeren langs vele monumenten, oude grachten, schilderachtige hofjes en vergeten steegjes. Na een stadswandeling kijkt u met andere ogen naar de stad.

De gidsen verzorgen het gehele jaar door open- en op maat gesneden stadswandelingen onder leiding van een gids. U kunt met een eigen groep onder leiding van een gids een wandeling maken of een themawandeling boeken. Stadswandelingen zijn eventueel mogelijk in het Engels en andere talen. De wandelingen duren circa 1.5 uur en zijn ook geschikt voor kinderen en minder validen.

  • Een stadswandeling met eigen groep kost € 50.
  • Aanmelden voor een losse wandeling: € 5,00 p.p. te voldoen aan de gids.

Voor informatie of boeking van een wandeling mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
logo stadsgidsen

Zelfstandig wandelen

Wilt u zelfstandig wandelen? Dat kan ook. Het HCL heeft maar liefst ruim 30 thematische stadswandelboekjes samengesteld. De boekjes zijn te koop bij het HCL. Via deze link zijn gratis wandelingen te bekijken: Digitale routebeschrijvingen stadswandelingen en fietstochten

Ook via het Leeuwarden Visitor Center kunt u met een gids of geheel zelfstandig een stadswandeling maken, waaronder b.v. de Street Art Tour en de Miniature People Route.

izi-travel app 

Via de izi-travel app kunt u een door het HCL ontwikkelde (gratis) historische wandeling doen. De izi-travel app is te downloaden via Android Google Play en de Apple store of te openen via internet.