Help Pake en Beppe de vakantie door!

1 maart t/m 4 maart 2016

Kom samen met je grootouders, vader, moeder, ooms en tantes naar de Friese musea en archieven. Tijdens de activiteitenweek 'Help Pake en Beppe de vakantie door!' bieden ruim 30 culturele instellingen een programma aan voor jong en oud.

Met pake en beppe naar het HCL
Kom samen met je grootouders, vader, moeder, ooms en tantes naar Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Tijdens de voorjaarsvakantie is er van alles te doen voor jong en oud. Op dinsdag 1 t/m vrijdag 4 maart start om 11.30 uur de rondleiding ‘Aanraken mag!’ door de Schatkamer en om 14.00 uur de stadswandeling ‘Terpen in Leeuwarden’.  Ook kunnen kinderen de hele dag door (11.00-17.00 uur) een multimediatour doen: bij regen of sneeuw in de tentoonstelling en bij mooi weer door de stad. Neem hiervoor wel zelf een smartphone of tablet mee. Op zaterdag 5 maart sluiten we om 13.15 uur af met een speciale krokuswandeling, inclusief bezoek aan de beroemde Oldehove. Bekijk of download hier het volledige programma in PDF-formaat!

Stadswandeling langs de Oldehove. Foto Bertus Molenbuur.
Stadswandeling langs de Oldehove. Foto Bertus Molenbuur

In de voorjaarsvakantie organiseert Museumfederatie Fryslân samen met de Friese musea en archieven voor 15e keer ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Een jubileumjaar dus! Kinderen van 4 tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). Een overzicht van alle deelnemende culturele instellingen is te vinden op de website: www.museum.frl.

Voor meer informatie:

Yteke van der Vegt | Educatie
Historisch Centrum Leeuwarden

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T (058) 2332357 | M 0614487688

Pake en Beppe klein
Terug