De spil van Leeuwarden
Welkom bij de digitale tentoonstelling De Spil van Leeuwarden over verleden en heden van het gebied rond ‘t Naauw, de Brol en de Kelders. Door het ministerie van OCW werd in 2001 een bedrag van ruim 1,8 miljoen gulden toegekend voor de restauratie van pijpen, kademuren en kelders in dit gebied. De activiteiten zijn begonnen in augustus 2001.

De ingrijpende werkzaamheden in een van de oudste en merkwaardigste delen van de binnenstad van Leeuwarden waren voor het Historisch Centrum Leeuwarden een goede reden bijzondere aandacht te besteden aan dit gebied.

Opbouw van deze site
U kunt aan de hand van beeldmateriaal het historisch verhaal van het gebied volgen (Verhaal), een virtuele wandeling maken aan de hand van de mooiste historische foto’s (Album), de ontwikkeling volgen aan de hand van kaarten en plattegronden (Kaarten), foto’s bekijken van de huidige werkzaamheden (Heden) en tenslotte ook de mooiste foto’s automatisch aan u voorbij laten trekken (Dia's).

Wij zijn benieuwd naar uw reacties (Reageer) en wensen u veel plezier bij het bekijken van deze site.

 

   

Elke afbeelding heeft zijn verhaal. Historisch Centrum Leeuwarden (H.C.L.) beschikt over nog veel meer foto's dan de afbeeldingen op deze site.

Misschien heeft ook u nog foto's die voor anderen interessant zijn. Van winkels, schepen, huizen, verkeer, interieurs, straatgezichten etc. Aarzel niet en bel of mail ons !

Grote Kerkstraat 29
8911 DZ Leeuwarden
058 - 233 83 99

disclaimer - colofon

Geen zin om door de site te klikken? Ga dan direct naar de dia-serie


Indien u onderstaande pijltjes ziet verschijnen, kunt u verder of terug bladeren door de thumbnail pagina's.

Tip !
Als u een mooie afbeelding ziet op deze site kunt u de betreffende prent heel simpel gebruiken op uw eigen computer: klik met de rechtmuisknop op de illustratie en selecteer "als achtergrond gebruiken".