Bereikbaarheid HCL per auto komende dagen belemmerd

Stremming deel van Groeneweg

Er wordt al enige tijd gewerkt aan het vernieuwen van de Groeneweg. Tot nu belemmert dat hooguit een vlotte doorstroming van het verkeer, maar er kan tenminste gebruik worden gemaakt van de weg. Het komende weekeinde en de 2 dagen daarna is dit niet het geval.

Van vrijdagavond 10 november 18.00 uur tot en met zaterdagochtend 25 november 6.00 uur is de Groeneweg tussen het Heer Ivostraatje en de Nieuweburen afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Er is gedurende deze periode geen enkel autoverkeer mogelijk op dit deel van de Groeneweg, hetgeen de bereikbaarheid per auto van het Historisch Centrum Leeuwarden mogelijk ook kan belemmeren! De straten achter de Groeneweg blijven via omleidingsroutes bereikbaar voor de bewoners. De kruising bij Nieuweburen blijft open voor alle autoverkeer.

Parkeren
Parkeergarage Oldehove is gewoon open en blijft bereikbaar via de Westerplantage. Vanaf de Groeneweg gaat het de genoemde periode niet lukken. Autorijdende collega’s die gebruik maken van parkeergarage Oldehove worden geadviseerd rekening te houden met deze gedeeltelijke onbereikbaarheid.
De parkeerplaatsen bij het stadskantoor aan de kant van het Oldehoofsterkerkhof zijn alleen bereikbaar via de Torenstraat. Omdat hier eenrichtingsverkeer geldt, kan die route niet voor de terugweg worden gebruikt. Verkeer moet hiervoor via de Grote Kerkstraat en de Bredeplaats een uitweg zoeken naar een aansluiting op het bereikbare deel van de Groeneweg.

Terug